Разпореждането до МВнР е от Народното събрание В рамките на днешния

...
Разпореждането до МВнР е от Народното събрание В рамките на днешния
Коментари Харесай

МВнР получи разпореждане да не кани посланиците на Русия и Беларус на откриването на парламента

Разпореждането до Министерство на външните работи е от Народното събрание 

В рамките на днешния ден пристигна предписание от Народното събрание Министерството на външните работи (МВнР) да насочи предложения до всички посланици без тези на Русия и Беларус. Това съобщи служебният министър на външните работи Николай Милков по време на конференция, по отношение на откриването на 48-ия парламент на 19 октомври, съобщи.

След среща през вчерашния ден на парламентарно показаните партии бе взето решение посланикът на Руската федерация Елеонора Митрофанова и краткотрайно ръководещият посолството на БеларусНикита Лешуков да не бъдат канени на формалното разкриване на Народно заседание.

Министър Милков изясни, че от администрацията на Народното събрание са поискали мнение във връзка с това каква е протоколната процедура. Министерството не е давало рекомендации, тъй като България е парламентарна страна, акцентира той. Министерство на външните работи е уведомило за рекомендациите, които още при започване на март са дадени от Европейската комисия до европейските делегации за придържането към избрани протоколни практики, изясни Милков.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР